Bilim Virüsü olarak Borçelik ve BUİKAD’ın destekleri ile hazırlamış olduğumuz 2 günlük atölye programımızla 28 meslek lisesi öğrencisine bilim bulaştırdık.
9-10 Şubat 2020’de gerçekleştirilen programda gençler, uzman eğitmenler ve mühendisler tarafından yürütülen Bilim, Teknoloji ve 21. Yüzyıl Yetkinlikleri alanındaki farklı atölyelere katıldılar.
2 günlük atölye boyunca virüsler, “Tasarım Odaklı Düşünme” , “Soru Sorma” , “Malzeme Bilimi” , “Sayılarla Dans” , “Çizginin Dışına Çıkmak” , “Biyomimikri” atölyelerine katıldılar.
Soru Sorma atölyesinde virüsler, soru sormanın önemini kavradılar.
Tasarım Odaklı Düşünme atölyesinde gruplar halinde sormuş oldukları sorulara kendi çözüm önerilerini geliştirdiler ve projelerini sundular. Bu atölyede gençler, çözüm odaklı düşünme ve soru sorma becerileri kazandılar.
Malzeme Bilimi atölyesi ile gençler dünyanın kurallarının ve mekanizmalarının nasıl işlediklerini anlayarak, doğanın mühendislik harikalarını birlikte keşfettiler.
“Sayılarla Dans” atölyesi ile matematiğin bilim dallarını ve teknolojiyi nasıl etkilediğini öğrendiler. Bu bağlamda matematiksel düşünmenin ne olduğu, problem çözme metotları, problem ile alıştırma arasındaki farkları, yapay zekâ, big data ve oyun teorisi hakkında çeşitli bilgiler edindiler.
“Çizginin Dışına Çıkmak” atölye çalışması ile virüsler, yeni dünya düzeninde nerede yer almamız gerektiğini ve nasıl davranmamız gerektiği hakkında hep beraber tartıştılar.
Doğadan ilham alan “Biyomimikri” atölyesinde örümcek ağının nasıl bu kadar esnek olduğunu, deniz kabuğunun sağlamlığını ve Leonardo da Vinci’nin eserlerinin altyapısı olan biyomimikri penceresinden incelediler.
Atölyelerimizin sonunda minik bir tören ile Bilim Virüsleri sertifika ile ödüllendirildi.